Over Romy

Mijn naam is Romy Vreugdenhil.

Op 15 december 2000 ben ik in Assen geboren, nu 16 jaar oud. Ik heb mijn Mavo diploma gehaald op het Esdal College. Na de zomervakantie ga ik Verpleegkunde volgen op het Drenthe College in Emmen. Samen met mijn ouders en broer woon ik in het Drentse Odoornerveen. Een fijne plek waar ik volop kan genieten van mijn dagelijkse bezigheid.

Toen ik 6 jaar was ben ik begonnen met paardrijden op de manege. Ik begon met rijden op verschillende pony’s. Op mijn 8 jarige leeftijd kreeg ik een eigen pony, Misty. Ze was een C pony vosje v Anjershof Rockey. Ik heb Misty opgeleid met winst in het Z1, helaas werd ik toen te groot en moest ze verkocht worden.

Ook hadden we voordat ik begon met paardrijden een zwarte D pony, Mandy v Arenberg’s Maurits. Daarmee ben ik begonnen op het moment dat ik wat meer ervaring kreeg. Mandy heb ik opgeleid van de B t/m bijna M2, heb vele prijzen met haar gewonnen, oa Reserve kampioen van de kring, 3e op de Drentse kampioenschappen. Helaas kreeg ze iets waardoor we niet meer verder konden. We hebben haar nog steeds en ze loopt nog aangespannen voor de menwagen.

5 jaar geleden kreeg ik Patrick. Hij is in mei 2008 geboren, een 9 jarige ruin. Toen ik hem kreeg was hij een grote E pony, inmiddels is hij doorgegroeid naar paard, zodoende konden wij bij elkaar blijven. Ik heb hem opgeleid t/m het Z2 bij de pony’s. Op dit moment rijdt ik hem nu succesvol in de Lichte Tour bij de paarden en internationaal bij de Junioren.

Ook heb ik 2 talentjes voor de toekomst. Kamaliya (Lord Leatherdale X Negro) en Lea (Grenoble X Houston). Deze 2 genieten lekker van hun jeugd en spelen elke dag samen in de wei met Mandy.

 

.